:

ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Miten Oulu tukee hyvinvointiamme?

name="_Hlk124164019" style="-webkit-text-size-adjust: 100%;">Miten Oulu tukee hyvinvointiamme? – Kaupunki järjestää avoimen keskustelutilaisuuden asukkaille

 

Mitä jää kuntaan nyt, kun sote-palvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueelle? Kutsumme oululaiset yleisötilaisuuteen keskustelemaan ja kuulemaan, miten kaupunki tukee asukkaidensa terveyttä ja hyvinvointia – missä palveluissa, kuka palvelut tuottaa ja miten?

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään torstaina 12. tammikuuta 2023 Oulu10 ala-aulassa (Torikatu 10, Oulu)klo 18.00 alkaen. Oululaiset ovat tervetulleita paikanpäälle tai asettumaan kotona verkkovälitteisen keskustelun ääreen. Tilaisuus striimataan suorana Oulun kaupungin Youtube-kanavalla () sekä Mun Oulun verkkosivulla () ja Mun Oulun Facebook-livenä ().

Paneeli pureutuu ajankohtaiseen

Paneelikeskustelussa vastataan ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten miten hyvinvointiin sijoitetut resurssit jaetaan eri kohderyhmille ja miten ehkäisemme yksinäisyyttä eri väestöryhmissä. Kun palvelut ovat verkossa tai tekijöitä ei riitä, onko hyvinvointiteknologia ratkaisu? Kenellä on vastuu hyvinvoinnin tuottamisesta?

Paneelissa vieraana ovat: Miki Liukkonen, oululaislähtöinen kirjailija ja muusikko, Mika Niemelä, työelämäprofessori Oulun yliopistosta, Sirkka-Liisa Mikkonen vanhusneuvostosta, Leena Mämmi-Laukka, toimialuejohtaja Pohteelta ja Hanna Uusitalo, toiminnanjohtaja Oulun Pyrinnöltä.

Tilaisuuden tavoitteena on kuulla näkemyksiä ja saada kokonaiskuvaa Oulun kaupungin hyvinvointitehtävästä asukkailleen uudessa monien toimijoiden verkossa.

Asukkaat kunnan keskiössä

Hyvinvoivat asukkaat ja yhteisön voima ovat elinvoimaisen kunnan tärkein lenkki. Terveet kuntalaiset, työkyky… Mitä kaikkea pitääkään sisällään asukkaiden hyvinvointi? Kuntaan jäävällä ehkäisevällä työllä on tärkeä pahoinvointia estävä merkitys.

Kunta tarjoaa mahdollisuuksia aktiiviseen ja hyvinvoivaan elämään turvallisessa ja viihtyisässä elinympäristössä. Oulun kaupunki järjestää asukkailleen kuntosalit, uimahallit, luontopolut, kirjastopalvelut ja paljon muuta. Kaupunki huolehtii myös, että oululaiset saavat Pohteelta heille kuuluvat sote-palvelut.

OHJELMA 12.1.2023, Oulu10 ala-aulassa

17.30 Kahvitus

18.00 Tilaisuuden avaa Mika Penttilä, sivistys- ja kulttuurijohtaja

18.10 Paneelikeskustelu

18.55 Oululaisten ääni. Ajatuksia, kysymyksiä, toiveita ja ideoita hyvinvoinnin edistämiseksi kunnassa

19.05 Paneelikeskustelu jatkuu

19.35 Yhteenveto - Mitä olemme kuulleet? Miten tästä eteenpäin? Susa Vikeväkorva, pj. hyvinvointilautakunta

19.45 Tilaisuus päättyy

 

 

viestin välitti:

 

Heli Metsävirta

 Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

Vanhus- ja vammaisneuvoston asiantuntijasihteeri

Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut /yhteisötoiminta

 p. 

 

 

 
Lions Club Oulunsalo/Salottaret ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin