:

ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Osallistuvan budjetoinnin yhteiskehittämispajassa kehitetään oululaisten tekemiä ehdotuksia.

 

 

Tiedote 9.9.2020

 

Osallistuvan budjetoinnin yhteiskehittämispajassa kehitetään oululaisten tekemiä ehdotuksia

 

Oulun kaupunki kehittää suoran demokratian menetelmiä, tukee yhteiskuntaa rakentavia kansalaiskeskusteluja ja moniäänisen kansalaisyhteiskunnan vahvistumista.

Kuntalaislähtöisiä, kaupungin kestävää kehittämistä edistäviä ehdotuksia kerättiin Yhdenvertainen Oulu -nimellä -palveluun heinä- ja elokuussa. Ehdotusten pohjalta jaetaan myöhemmin syksyllä osallistuvaan budjetointiin varattu 35 000 euron määräraha. 

 

Ehdotuksiin voi tutustua ja niistä voi keskustella -palvelussa. Ehdotuksia kehitetään nyt äänestykseen eteneviksi suunnitelmiksi sekä -palvelussa että kaikille avoimessa yhteiskehittämispajassa  Oulu10:ssä (Torikatu 10). Ehdotusten yhteiskehittämispajaan voi osallistua myös etäpajassa. Osallistumislinkin saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen .

 

Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen etenevät tämän vuoden aikana toteuttamiskelpoiset suunnitelmat. Toteuttava taho voi olla kaupungin lisäksi kolmannen tai neljännen sektorin toimija. Tärkeimmiksi äänestettyjä ehdotuksia rahoitetaan vuoden 2020 aikana yhteensä 35 000 eurolla.

Lokakuussa vietetään kansalaisvaikuttamisen päivää sekä juhlitaan demokratiapäivää. Osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä äänestetään  Äänestäminen tapahtuu sähköisessä palvelussa ja edellyttää äänestäjän tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Osallistuva budjetointi on talouden, demokratian ja käytännön tekemisen yhdistävä prosessi, joka vahvistaa dialogia ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Oululaiset voivat myös ilmoittautua mukaan lokakuussa kaksi kertaa kokoontuvaan kansalaisraatiin keskustelemaan kuntalaislähtöisestä kaupungin kehittämisestä.

Lisätietoja: 
Yhdenvertainen Oulu -hanke -palvelussa: 

 

Lisätiedot:

Pasi Laukka, yhteisötoiminnan päällikkö, p. , 

 

viestin välitti:

 

 

Ystävällisin terveisin

 

Heli Metsävirta

 

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

Vanhusneuvoston asiantuntijasihteeri

 

Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta

 

p. 

 Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin