:

ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Osallistuvan budjetoinnin yhteiskehittämispaja ja info joukkorahoituksesta 21.9.

 

Osallistuvan budjetoinnin yhteiskehittämispaja ja info joukkorahoituksesta 21.9. 

 

Kuntalaislähtöisiä, kaupungin kestävää kehittämistä edistäviä ehdotuksia kerättiin Yhdenvertainen Oulu -nimellä otakantaa.fi-palveluun heinä- ja elokuussa. Kaupungin saamia ehdotuksia yhteiskehitetään ja tämän vuoden aikana toteuttamiskelpoisille ehdotuksille kohdennetaan 35 000 euron määräraha kuntalaisäänestyksen tuloksen perusteella. 

 

Seuraava ehdotusten yhteiskehittämispaja järjestetään maanantaina21.9. klo 18-20Oulu10:ssä (). Kehittämispajaan voi osallistua myös etänä.  


Tietoa joukkorahoituksesta 

 

Samassa tilaisuudessa annetaan myös hybridirahoitusmallista klo 19 alkaen. Infoon voi osallistua vaikka ei osallistuisi muuten pajaan. 

Ns. hybridirahoitusmalli on joukkorahoitusmalli, jota Oulun kaupunki lähtee toteuttamaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa Mesenaatti-joukkorahoituspalvelun avulla. 

Joukkorahoitusmallissa kaupunkilaiset voivat ideoida erilaisia tärkeäksi kokemiaan, yhteisöllisiä ja kaupunkia elävöittäviä hankkeita, joita he haluavat lähteä toteuttamaan ja joille ovat valmiita hakemaan suurelta yleisöltä joukkorahoitusta. Mikäli hanke kerää tarvittavan määrän yksityistä rahoitusta, se voi saada Oulun kaupungin mukaan yhdeksi rahoittajakseen. 

Suuren yleisön joukkorahoitusta voivat hakea kaikki oululaiset yhdistykset, yritykset, yhteisöt ja työryhmät, omille iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä Ouluun tuoville, kertaluonteisille tapahtumille tai hankkeille. 

Tilaisuus on kaikille avoin ja mukaan voi tulla myös kuuntelemaan joukkorahoituksen periaatteista, vaikka ei tässä vaiheessa olisikaan lähdössä toteuttamaan jotain hanketta tai joukkorahoituskampanjaa. 

 

Äänestys lokakuussa 

Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen etenevät tämän vuoden aikana toteuttamiskelpoiset suunnitelmat. Toteuttava taho voi olla kaupungin lisäksi kolmannen tai neljännen sektorin toimija. Tärkeimmiksi äänestettyjä ehdotuksia rahoitetaan vuoden 2020 aikana yhteensä 35 000 eurolla. Osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä äänestetään 1.-15.10.2020

 

Osallistuva budjetointi on talouden, demokratian ja käytännön tekemisen yhdistävä prosessi, joka vahvistaa dialogia ja yhteistyötä eri ihmisten, yhteisöjen ja kaupungin kesken. 
  

Lisätietoja:  


Osallistuva budjetointi: 

Joukkorahoitusalusta Mesenaati: 


Lisätiedot: 
Pasi Laukka, yhteisötoiminnan päällikkö
p. 044 7031638, 

 

Viestin välitti:

 

 

Ystävällisin terveisin

 

Heli Metsävirta

 

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

Vanhusneuvoston asiantuntijasihteeri

 

Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta

 

p. 040 3580675
Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin