:

ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Muistio Oulunsalon asukasilta 19.8.2020

Muistio Oulunsalon asukasilta 19.8.2020

Läsnä: Läsnäolijat osallistujalistan mukaan

1.     Oulu Apu

Käytiin lyhyesti läpi kokemuksia Oulu Avusta. Oulunsalossa seurakunnalla oli vahva rooli yhdessä Spr:n ja muiden vapaaehtoisten sekä Sikun toimijoiden kanssa. Oulu Avun aikana perustettiin seurakunnan tiloihin lähinnä ikäihmisille ja riskiryhmille suunnattu alueellinen piste, josta sai ruoka- ja asiointiapua sekä psykososiaalista tukea. Mikäli koronapandemian toinen aalto tai jokin muu kriisitilanne tulee, voidaan alueellinen piste käynnistää nopeasti uudelleen. 

Mll:n edustaja kertoi, että he ovat jakaneet lahjakortteja ruoka-apuna ja rahaa on vielä jäljellä, mikäli jollakin on todellinen tarve voi Mll:lle laittaa hakemuksen.

 

2.     Yhteisötalon tilanne

Kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti Yhteisötalon tilanteesta. Pasi Laukka kertoi, että yhteisötoiminta poistuu Yhteisötalolta mutta ei Oulunsalosta, taustalla ovat taloudelliset säästöt ja Yhteisötalon pieni käyttöaste. Kaikille toimijoille järjestyy korvaavat tilat Sikun omista toimipisteistä, Kirkonkylän koululta (Jouko Jokirinta p. 050 388 7005 p.) ja kirjastolta (Terhi Mustonen/ Aki Huovinen 050 388700). Myös Oulunsalon muiden koulujen ja päiväkotien tiloja voi kysyä. Sikun tilat ovat maksuttomia.

 

Tilapalveluiden edustaja Ritva Lasarof kertoi, että Yhteisötalon tiloja voi edelleen vuokrata. Vuokrien keskihinta on 8,66 €/m2/kk + alv. ja määräytyy tilan koon ja kerroksen mukaan. Valtuustosalia ja hallituksen huonetta vuokrataan hintaan 10 €/h. Kaikki halukkaat sekä julkiset että yksityiset tahot voivat tehdä myös kiinteistä vuokrasopimuksia, jolloin hinta on laskettu jokaiselle huoneelle erikseen. Vuokraaminen tapahtuu Yhteisötalon virastomestarin kautta. Hinnat ovat voimassa tämän vuoden.

Kokouksessa todettiin, että ongelmana on tavaroiden säilytyspaikat, joita ei kouluilta ja kirjastolta löydy. Ritva Lasaroffin kanssa voi sopia mihin mennessä tavarat pitää yhteisötalolta hakea pois. 

 

3.     Muut asiat

Varjakan saaren pienoismalli nousi kokouksessa esille. Ville-Mikko Sikiö kertoi, että tällä hetkellä tilanne on seuraava: Pienoismalli on niin suuri, että sille ei löydy säilytys- tai esittelypaikkaa Oulunsalosta. Säilytyspaikkoja on selvitetty mm. kouluilta, kirjastolta ja lentokentältä. Kauppakeskus Kapteeni ei ole vastannut asiaan. Lisäksi Luupin mukaan pienoismalli tulisi koteloida ja sen kustannusarvio on n. 3000-5000 euroa, sekä puhdistaa, joka maksaisi n. 500 euroa. Kuljetus, mikäli paikka, johon se mahtuisi löytyy, täytyisi tilata kuljetusfirmalta sen ison koon vuoksi. Kustannusarviota kuljetukseen ei ole selvitetty. 

 

Kaakkurin hyvinvointikeskuksen palvelupäällikkö Susanna Lähde kertoi lyhyesti hyvinvointipalveluista Oulunsalossa. Lisäksi Lähde kertoi, että Oulunsalossa on aloittanut hengitystieinfektiovastaanotto ja muu akuuttivastaanotto järjestetään Kaakkurin hyvinvointikeskuksessa. Perjantaina 21.8 alkoi myös Oulunsalossa suojamaskien jako vähävaraisille

Sosiaali- ja terveyspalveluissa työntekijät ovat läsnä ei etänä. Hammashoitolan kohtalosta ei Susanna Lähde ei tiennyt 

 

Toimintarahat, joita ei tänä vuonna ole pystytty koronan vuoksi käyttämään tullaan perimään takaisin vuoden alusta yhteisötoiminnan taholta. Kokouksessa muistutettiin myös, että raporttien tulee olla kirjaamossa viimeistään 31.12.2020.

 

Osallistuvaan budjetointiin voi laittaa ehdotuksia ota kantaa fi palvelussa 31.8.2020.

 

Asukasilta päättyi klo 19.20Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin