:

ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Äänestä ja vaikuta osallistuvan  budjetoinnin määrärahan kohdentamiseen

Tiedote 13.10.2020

 

Äänestä ja vaikuta osallistuvan budjetoinnin määrärahan kohdentamiseen

 

Oululaiset voivat äänestää osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä 15.10. klo 20 saakka osoitteessa  . Mukana on 12 ehdotusta, joiden toteutumista voidaan tämän vuoden aikana osallistuvan budjetoinnin määrärahalla tukea. Tällä hetkellä eniten kannatusta on saamassa ehdotus Oulunsalon skeittipaikan laajentamisesta (10 000 €). Äänestämällä voit vaikuttaa – ehdotusten väliset erot kannatuksen osalta ovat pieniä. Määrärahaa on käytettävissä 35 000 euroa.

 

Tule mukaan kansalaisraatiin kehittämään kaupunkiyhteisöä koko laajan Oulun alueella!

 

Tervetuloa mukaan Oulun pääkirjastolla järjestettävään kansalaisraatiin. Kansalaisraati kokoontuu kaksivaiheisesti pääkirjastolla la 17.10. klo 15-18 ja demokratiapäivänä 20.10. klo 16-19. Tilaisuuteen ei ole etäosallistumismahdollisuutta, mutta lauantain tilaisuuden alustuspuheenvuorot julkaistaan myöhemmin ja keskustelut jatkuvat kaupunginosissa loppuvuoden aikana. Lisäksi demokratiapäivänä 20.10. Pakkalan salissa järjestettävää yleisöluentoa Osallistuvasta budjetoinnista yhteinen työkalu kaikille: suoran demokratian innovaatio tutkimuksen ja arvioinnin näkökulmasta” on mahdollista seurata paikan päällä tai etäyhteydellä kansalaisraadin alussa klo 16 alkaen.

 

Vaikuta rahoitettavien ehdotusten toteutusratkaisuihin

 

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamista ja asiantuntemusta kaupungin kehittämisessä. Kuntalaiset voivat osallistua ja vaikuttaa osallistuvan budjetoinnin määrärahalla mahdollistettavien ehdotusten toteutusvaihtoehtoihin. Äänestystilanteen perusteella muun muassa tarvikelainaamo kaupunkiaktivisteille on etenemässä toteutukseen. Tervetuloa lauantaina kirjastolle ratkaisemaan miten kannatusta saaneet ehdotukset päätetään toteuttaa. Voit ehdottaa ratkaisuja myös osoitteeseen. Toteutusratkaisuista kirjataan raadin yhteinen julkilausuma 20.10.

 

Miten teemme Oulusta taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävän kaupungin?

Oululaiset voivat valmistella ehdotuksia loppuvuoden aikana käynnistyvälle seuraavalle osallistuvan budjetoinnin kierrokselle.


Lisätietoja: 

 

terv. Sara

Sara Inkeröinen

kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

P. 044 703 1696

 

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta

Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut

viestin välitti:

 

Ystävällisin terveisin

 

Heli Metsävirta

 
Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin