ProOulunsalo

ePalveluikkuna

UUSI VIIMEISIN TILANNETIETO VEDEN KEITTOKEHOTUKSEEN OULUNSALOSSA 6.11.

UUSI VIIMEISIN TILANNETIETO VEDEN KEITTOKEHOTUKSEEN OULUNSALOSSA

Edelleenkin toivomme, että lähettäisitte allaolevan tiedotteen omille verkostoillenne. 

Ystävällisin terveisin

ProOulunsalo, ePalveluikkuna

Veden keittokehotus laajentunut Oulunsalossa
Oulun Vesi ja Oulun seudun ympäristötoimi tiedottavat 6.11.2018:
Oulun kaupungin Oulunsalosta 5.11.2018 keittokehotusalueen ulkopuolelta otetussa näytteissä todettiin koliformisia bakteereita. Tämän vuoksi keittokehotusaluetta laajennetaan koskemaan Niemenrannan ja Karhuojan lisäksi näiden eteläpuolista aluetta Lentokentäntielle saakka. Keittokehotus ei koske Pitkäkankaan eikä lentoaseman aluetta. Keittokehotusalue on merkitty oheiseen karttaan.
Koliformisten bakteerien esiintyminen juomavedessä on merkki saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia. Oulunsalon alueelta otetaan edelleen vesinäytteitä päivittäin. Virusnäytteiden tulokset valmistuvat ensi viikon (vko 46) alussa.
Veden keittokehotus on voimassa ainakin tiistaihin 13.11.2018 klo 16.00 saakka, jolloin viimeistään annetaan uusi tiedote. Tiedotteet ovat luettavissa Oulun seudun ympäristötoimen kotisivuilta osoitteessa  sekä Oulun Veden kotisivuilta osoitteessa . 
Keittokehotus koskee Oulun kaupungin Oulunsalon suuraluetta liitteenä olevan kartan mukaisesti. Kyseisillä alueilla on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä vähintään 5 minuuttia. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja eläinten juomavetenä normaalisti. Vettä voi myös käyttää pyykin- ja astioiden pesuun. Muualla Oulussa talousvesi on moitteetonta.

TALOUSVEDEN KÄYTTÖOHJEET
Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään 5 minuuttia.
  • Myös mehun laimentamiseen käytettävä vesi on keitettävä.
  • Mikäli vesi kiehuu tai tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.
  • Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
  • Jääkuutioitakaan ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.
  • Vihannekset ja salaatit huuhdellaan keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä.
  • Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.
  • Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen ja peseytymiseen hanavettä voi käyttää aivan normaalisti.
  • Pestyjen astioiden ja esimerkiksi leikkuualustojen on annettava kuivaa/kuivattava huolellisesti ennen seuraavaa käyttökertaa.

Toimenpiteiden vaikutuksia talousveden jakeluun ja laatuun Oulunsalossa
Oulun Vesi on käynnistänyt verkoston huuhtelut, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihteluiden johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia. Vesitorni on poistettu toistaiseksi käytöstä ja tyhjennetty. Tornin allastilat pestään ja desinfioidaan lähipäivien aikana. Oulunsalon keskustan ja Niemenrannan alueella on yhteensä 11 näytteenottopistettä, joista vedenlaatua tarkkaillaan.
Oulun Vesi siirtää tänään iltapäivällä varaveden jakelupisteen kauppakeskus Kapteenin pihalle, osoitteeseen Karhuojantie 2, josta voi käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan. Varavedenjakelupisteestä jaetaan vettä arkisin klo 7.00 – 21.00 ja viikonloppuna klo 8.00 – 21.00 välisenä aikana Oulun Veden henkilökunnan toimesta. Oulun Vesi tiedottaa myöhemmin lisäjakelupisteistä.
 
_____
 
Tärkeän tiedon välitti, Tuula
 
Tuula Hautamäki
Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori
Vanhusneuvoston sihteeri 
Oulun kaupunki
Sivistys- ja kulttuuripalvelut
Kuntalaisvaikuttaminen ja Yhteisötoiminta
puh. 


Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin