ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Tasa-arvoa edistäviä ideoita jatkojalostetaan 22.11.

Tasa-arvoa edistäviä ideoita jatkojalostetaan 22. marraskuuta

 

Oulussa kokeillaan tämän syksyn aikana uutena osallistumisen ja vaikuttamisen muotona osallistuvaa budjetointia. Asukkaiden päättämiin tasa-arvoon ja turvallisuuteen liittyviin tarkoituksiin on varattu yhteensä 20 000 euroa. Tavoitteena on lisätä oululaisten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemusta kaupungin ketterässä kehittämisessä.

 

Ideoita on kerätty loka-marraskuun aikana työpajatyöskentelynä Rajakylässä ja Toppilassa, ja lisäksi kuntalaiset ovat voineet osallistua sähköisesti osallistuvan budjetoinnin eri vaiheisiin. Nopeana kokeiluna toteutettu pilotti on nyt viimeisessä vaiheessaan, jossa kuntalaiset muodostavat tasa-arvoa edistävistä ideoista suunnitelman.

 

Tasa-arvoa edistävien ideoiden jatkojalostamo 22.11. klo 17

Tasa-arvoa edistävien ideoiden jatkojalostamo -työpaja järjestetään Merikosken koulun Merituulen yksikössä (entinen Terva-Toppilan koulu, Kauppaseurantie 2) torstaina 22.11. klo 17. Työpajaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita.

Ehdotukset ovat tällä hetkellä kaupungin asiantuntijoiden arvioitavina. Kuntalaisten ideoiden jalostamista jatketaan torstaina 22.11. Käytettävissä on 10 000 euroa.

Oululaisten tasa-arvoteemaisiin ehdotuksiin voi käydä tutustumassa osoitteessa: 

 

Turvallisuusteemaiset ideat toteuttamisvaiheessa

Lokakuussa  eniten ääniä sai liikkuva rassauspaja nuorille mopoilijoille, jonka toteutukseen on varattu 5500 euroa. Suunnittelu etenee yhdessä nuorten kanssa, ja liikkuva rassauspaja aloittaa vapun tienoilla toiminnan Maikkulasta mopojen keväthuolto-tempauksella. 

Toiseksi eniten ääniä sai rajakyläläisten valmistelema Rajakylän Röllimetsän ja ostarin alueen kunnostamissuunnitelma, jonka toteutukseen varattiin 4500 euroa. Rajakyläläiset halusivat parantaa turvallisuutta ja viihtyisyyttä ostoskeskuksen viereistä metsää siistimällä ja harventamalla. Metsä on pian harvennettu ja alueen muuttunutta ilmettä juhlitaan Rajakylän ostoskeskuksen kyläjuhlilla 12. joulukuuta klo 17 alkaen.

Lue lisää osallistuvan budjetoinnin sivulta: 

 

Lisätietoja:
kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Sara Inkeröinen, p. , 

 

 

Tiedon välitti, Tuula

 

Tuula Hautamäki

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

Vanhusneuvoston sihteeri

Oulun kaupunki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

Kuntalaisvaikuttaminen ja Yhteisötoiminta

puh. Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin