ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Osallistu Linnanmaan kampusalueen suunnitteluun

Osallistu Linnanmaan kampusalueen suunnitteluun!

Linnanmaa-Kaijonharjun alueen syntyminen liittyy kiinteästi 1960-luvun loppupuolella tehtyyn päätökseen Oulun yliopistokampuksen sijoittamisesta kaupunkirakenteen ulkopuolelle viiden kilometrin etäisyydelle Oulun ydinkeskustasta. Vuonna 1967 Oulun yliopiston suunnittelemiseksi järjestettiin pohjoismainen kaksivaiheinen arkkitehtikilpailu. Samaan aikaan päätettiin Kaijonharjun aluekeskuksen sijoittumisesta yliopiston yhteyteen Kuivasjärven ja Pyykösjärven väliselle kannakselle. 1980-luvulla yliopiston länsipuolelle perustettiin Teknologiakylä, joka on kansainvälisesti kuuluisa paikka informaatio teknologian kehittämisestä. Yliopiston eteläpuolelta löytyy myös Suomen ensimmäinen moderni puukaupunki asuinalue Puu-Linnanmaa. Nyt alueella on tapahtumassa muutoksia ja alueen uudistamista tarvitaan.

Linnanmaa-Kaijonharjun kaavarunko

Oulun kaupunki on käynnistänyt kaavarunkotyön, jonka tavoitteena on muodostaa kokonaisnäkemys ja visio Linnanmaan kampusalueen tulevaisuudesta. Kaavarunkoalue on 330ha ja muodostuu Kuivasjärven, Pohjantien, Syynimaan asuinalueen pohjoisosan ja Kaijonlahdentien väliin (). Kaavarunkotasoinen tarkastelu tehdään ohjaamaan tulevaa asemakaavoitustyötä. Suunnittelun aikana asetetaan tavoitteet alueen täydennys- ja lisärakentamisen sijainnista, laajuudesta ja sisällöstä sekä ympäristön, liikenneverkon ja joukkoliikenteen kehittämiselle säilyttäen alueen arvot. Alueen suunnittelu etenee vaiheittain. Tänä vuonna tehdään pääosa kaavoitustyöstä ja vuorovaikutuksesta. Kaavarungon on tavoitteena valmistua vuonna 2019. 

Osallistu ja vaikuta!

Osana kaavarunkotyötä oululaisilla on mahdollisuus kertoa näkemyksensä Linnanmaa-Kaijonharjun nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Mielipiteesi voit kertoa vastaamalla karttapohjaiseen kyselyyn 27.5.2018 mennessä.

Linkki kyselyyn 
Linkki ja lisää tietoa löytyy verkkosivuilla  

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitusarkkitehti Eini Vasu, p. 044 703 2402, 

____

Viestin välitti, Tuula

Tuula Hautamäki

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

Höyhtyän, Korvensuoran, Oulunsalon, Maikkulan ja Hiukkavaara-Sanginsuun suuralueet

Yhteisötalo Aleksinkulma

Vanhusneuvoston sihteeri

Oulun kaupunki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

Kuntalaisvaikuttaminen ja Yhteisötoiminta

puh. 044-703 1679Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin