ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa perinteikkäästi mutta myös uusilla tavoilla

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa perinteikkäästi mutta myös uusilla iloisilla tavoilla

 Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan Oulussa sekä perinteikkäästi että myös uusilla iloisilla tavoilla. Itsenäisyyspäivän aaton 5.12. ohjelmassa on yhteinen kahvihetki työpaikoilla ja muissa kahviporukoissa kello 14. Sinivalkoinen valaisu alkaa itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 18 ja päättyy 7.12. kello 9. Juhlaliputus on koko kaupungissa torstaina 6.12. kello 8-20

Sinivalkoisin sävyin valaistavia kohteita ovat mm. kauppakeskus Valkea, Oulun teatterin torni, Oulun veden vesitorni Puolivälikankaalla, Toriportti, Original Sokos Hotel Arina, Energiatalolla Ari Tiilikaisen Itsenäisyyspäivä –teos ja Lamellipadossa Leevi Lehtosen Kuohu-teos, Tapio Roseniuksen valotaideteos Ambient Hallituskadulla ja Oulun kaupungintalo.

Suomi 101 –juoksu ja muuta iloista ohjelmaa

Uutena itsenäisyyspäivän ohjelmassa on mm. Suomi 101 Oulussa –juoksu 6.12. kello 12-15. Suomi101 Oulussa -juoksussa juostaan 101-vuotiaan Suomen kunniaksi Suomen muotoinen lenkki Oulun alueella. Kierroksen pituus on noin 23 kilometriä. Yhteislenkki on kaikille avoin ja ilmainen eikä tapahtumalla ole virallista järjestäjää. Lenkki juostaan sopivalla vauhdilla yhdessä tai useammassa porukassa osallistujamäärästä riippuen. Reitillä ei ole merkintää eikä huoltoa. Kokoontuminen Tervaporvarinpuistossa klo 12. Lenkki juostaan yhteislenkkinä liikennesääntöjä noudattaen, kukin juoksija omalla vastuullaan.

Oulun taidemuseoon on vapaa sisäänpääsy koko päivän klo 9–18. Museo tarjoaa kävijöille perinteiset itsenäisyyspäivän kahvit klo 14–16. Luvassa on myös yleisöopastukset klo 13 ja 15. Tuiran kamarikuoro esiintyy klo 17. Pääkirjastolla pidetään itsenäisyyspäivän etkot, jossa tarjotaan juhlakahvit kaupunkilaisille kello 15 alkaen. Oulun Sinfonian Kamarimuusikot esiintyvät kello 16.15 alkaen kirjaston ala-aulassa.

Perinteistä itsenäisyyspäivän ohjelmaa

Oulun itsenäisyyspäivän perinteisiin kuulu Pohjois-Suomen Tykkimieskillan ampumat kunnialaukaukset ja lipunnosto Linnansaaressa 6.12. kello 9.  Itsenäisyyspäivänä jaoksessa on kaksi 76 mm tykkiä, jotka molemmat ampuvat vuorotellen 10 laukausta. Tapahtuman järjestää Pohjois-Suomen Tykkimieskilta, Oulun Seudun Rauhanturvaajat.

Tuomiokirkossa on kunnianosoitukset Oulun Tuomiokirkon kirkkotarhassa: Vuoden 1918 Vapaussodan sankarimuistomerkki kello 9.45 ja Oulun hautausmaalla Sankarimuistomerkillä ja Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä klo 11.30.

Kahvitilaisuus sotiemme veteraaneille järjestetään Madetojan Musiikkikeskuksessa ravintola Preludissa torstaina 6.12. kello 12-12.45. Ohjelmassa on kaupungin tervehdys ja juhlapuhe sekä konservatorion jousikvartetti. Tilaisuudessa on jaossa liput sotiemme veteraaneille ja heidän saattajilleen Madetojan salissa klo 13 alkavaan Oulu Sinfonian konserttiin.

Klo 10 Jumalanpalvelukset Oulun kirkoissa:

Oulun tuomiokirkko, sanajumalanpalvelus, saarna lääninrovasti Juhani Lavanko.  

Haukiputaan kirkko, juhlajumalanpalvelus, saarna kirkkoherra Jaakko Tuisku, Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlasku sankarihaudoilla ja kirkkokahvit srk-keskuksessa.

Ylikiimingin kirkko, sanajumalanpalvelus, saarna kappalainen Olavi Isokoski, Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlasku sankarihaudoilla.

Yli-Iin kirkko, sanajumalanpalvelus, saarna kappalainen Matti Jurvelin. Kunniakäynti sankarihaudoilla ja juhla seurakuntatalolla, mukana Yli-Iin Mieslaulajat.

Oulujoen kirkko, juhlajumalanpalvelus, saarna kirkkoherra Ilkka Mäkinen.
Perinteinen seppeleenlasku ennen jumalanpalvelusta klo 9.45. Hartaus Anna-Maria Nenonen.

Oulunsalon kirkko, juhlajumalanpalvelus, saarna kirkkoherra Petri Satomaa. Seppeleen lasku, keittolounas ja kahvit Yläsalissa. Itsenäisyyspäiväjuhla kirkossa klo 12. Juhlapuhe Pertti Lahtinen.

Kiimingin kirkko, juhlajumalanpalvelus, saarna vs. kappalainen Jouni Riipinen. Jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla ja itsenäisyyspäivän juhla ja juhlakahvit seurakuntakeskuksessa klo 12, juhlapuhe talousjohtaja Jukka Weisell.

Itsenäisyyspäivän ohjelma kokonaisuudessaan on sivustolla 

Lisätiedot:
tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, puh. 
tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri, Oulun kaupunki, puh. 

 

Viestin välitti

 

Tuula Hautamäki

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

Vanhusneuvoston sihteeri 

Oulun kaupunki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

Kuntalaisvaikuttaminen ja Yhteisötoiminta

puh. Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin