:

ProOulunsalo

ePalveluikkuna

Koko Oulu kerää pakkausmuovia Rotuaarin aukiolla 26.4. I love muovi -tapahtumassa

JULKAISTU 17.4.2019

Oulun kaupunki on mukana Ylen I love muovi –kampanjassa. Kampanja auttaa ja rohkaisee asukkaita ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun. Oulussa kampanja huipentuu perjantaina 26.4. kello 14-18 Rotuaarin aukiolla I love muovi –tapahtumassa, jonne kaikkien toivotaan tuovan muovipakkauksia.

Rotuaarilla ovat paikalla muun muassa Yle, Pikku Kakkonen ja I love muovi -kampanjan BIO-18 jäteauto, jonne voi tuoda muovipakkauksia kaupunkienväliseen keräyskisaan koko tapahtuman ajan. Oulun erikoisuutena tapahtumaan voi tuoda myös biojätteensä, koska BIO-18 jäteauto nimensä mukaisesti kulkee biojätteillä. Tapahtumassa mukana myös Kiertokaaren vaarallisten jätteiden keräysauto. Oululaiset ovat tervetulleita juttelemaan ja kyselemään tarkemmin Oulun alueen kierrättämismahdollisuuksista sekä kuulemaan vinkkejä ja ideoita oman kierrättämisen parantamiseen.

Rotuaarin aukiolla nähdään lukiolaisryhmä Artenin suunnittelema yhteisötaideteos, jonka teemana ovat ympäristön sankarit ja maapallon suojeleminen muoviaallolta. Jokainen on tervetullut toteuttamaan teosta: mukaan voi tuoda pakkausmuovia ja ohjeet yhteisötaideteoksen tekemiseen saa paikan päältä. Oulun kaupungin teltassa on nähtävillä Unelmien kaupunki -kaupunkisuunnittelukisan töitä. Myös OSAO on mukana päivän tapahtumassa tuomalla paikalle muovipaalaimen. Tapahtumaa tahdittaa DJ Iljana ja juontaa YleXltä tuttu Tommi Manninen.

Rotuaarin lavalla ohjelmaa

Klo 14-15 Liikkuva muovi - koulujen välinen muoviliikuntavälinekilpailun finaali. Koululaiset esittelevät keksimiään muovista suunniteltuja liikuntavälineitä.

Klo 15-16 Plogging eli roskajuoksu, yhteistyössä Zero waste ry:n kanssa, juoksun aluksi kerrotaan myös mitä Zero waste -toiminta on.

Klo 16-18 Muovipaneeli ja tietovisa, tapahtuman huipentaa Pikku Kakkonen. Muovipakkausten nopeimmille tuojille vaihdossa Ylen kierrätysämpäri.

 

Pakkausmuoveiksi luokitellaan esimerkiksi muoviset tyhjät shampoo- ja saippuapullot, leipäpussit ja jugurttipurkit ja näin pääsiäisen alla myös pääsiäismunan sisältä löytyvä muovinen muna. Mukaan Oulun keräykseen on innostuneet niin koululaiset, OSAO, Oulun yliopisto, korkeakoulujen opiskelijakunnat, eri alojen yritykset ja myös useat kaupungin eri yksiköt.

Lisätiedot:

tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, puh. 050 361 7924

Oulun tapahtuman kaikki tiedot: 

**************************
Lions Club Oulunsalo ry
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin